Ponents:

Laura Martín: Cuinera de vocació, Laura Martín adquireix formació acadèmica a l’Escola del remi de Pastisseria de Barcelona. Ha treballat tant en pastisseries de prestigi (Uñó, Mataró), com en restaurants de renom (El Nou-cents, Mataró; Can Fabes, Sant Celoni). La seva estada a Londres, d’altra banda, va obrir-li nous horitzons que la van empènyer a crear la seva pròpia pastisseria, Sweet Dreams (Mataró) on fusiona pastisseria tradicional i creativa.

 

 

Marc Ribas i Xocolata Jolonch: El presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes, de TV3, entra a l’obrador de la gelateria per fer els millor gelats amb els millor productes del territori. En aquesta ocasió, Marc Ribas, ensenyarà a fer un gelat de xocolata, fàcil i de resultat garantit, amb gust de xocolata de debò, i presentarà el seu nou Torró Brutal elaborat amb xocolata. Marc Ribas dirigeix, a més, la cuina de dos restaurants de cuina catalana, popular un, La Taverna del Ciri (Terrassa) i d’alta cuina l’altre, Panot (Barcelona).

 

Jordi Cruz i Torrons Virginias. El repte dels torronaires és desestacionalitzar i democratitzar el consum de torró. És per això que Virginias ha realitzat una aliança estratègica amb el televisiu xef Jordi Cruz, de Masterchef,  que regenta els fogons del restaurant Àbac (3 estrelles Michelin) i que ha creat un torró d’autor per a Virginias. Jordi Cruz mostrarà com s’elabora el torró que ell ha creat.

 

 

Eric Ortuño. Cap d’estudis durant anys de la prestigiosa Escola Hofmann de Barcelona, amb la que va obtenir el Premi al Millor Croissant de Mantega d’Espanya l’any 2010 i el Premi a la Millor Pasta de Te Artesana l’any 2015, Eric Ortuño ha obert, finalment la seva pròpia escola i pastisseria. Porta per nom L’Atelier Barcelona i allà expressa amb total llibertat la seva filosofia creativa de pastissos d’autor i brioixeria d’alt nivell.

 

 

Alfredo Machado i Torrons Vicens:  Una de les peces claus de la pastisseria del grup elBarri d’Albert Adrià, nom que aglutina un seguit de restaurants del Paral.lel barceloní: Pakta, Tickets (ambdós amb una estrella Michelin) i Enigma, Niño Viejo, Hoja Santa i Bodega 1900. Alfredo Machado mostrarà l’aplicació dels torrons a l’univers de les postres, i les últimes novetats de la temporada 2020 de Torrons Vicens, empresa de tradició torronera des de 1775 que, generació rere generació, elaboren els productes de forma artesanal, utilitzant ingredients naturals seleccionats especialment per als paladars més exigents. En aquesta ocasió, dolços amb torró i xocolata.

 

Rafel Muria.  Quatre Molins (Cornudella de Montsant) i Art Muria. Conegut com el xef de la mel pels seus amplis coneixement en apicultura, aquest cuiner format a la Hofmann ha treballat en dos històrics francesos com Bras i Robuchon. A l’Aula demostrarà perquè és una de les joves promeses de la cuina catalana.

 

 

 
Zoe Valero – Torrons Fèlix. Mestres torroners de la més pura i ancestral tradició, seleccionen personalment tots els ingredients per produir torrons de primeríssim nivell. Cada temporada elaboren una producció limitada aconseguint torrons tradicionals de màxima qualitat. Torrons Fèlix, torronaires històrics del Torró d’Agramunt, han treballat de valent amb l’objectiu de superar l’estacionalitat en el consum de torrons, aconseguint, amb el seu bon fer, que cada vegada més gourmets en prenguin tot l’any.

 

Torrons Àngel&Lluch i Royal Bliss. Torrons Àngel&Lluch, empresa torronaire d’Agramunt nascuda a mitjans dels anys 70, té el reconeixement de públic i experts per l’acurada producció artesanal de torrons i xocolates. Amatents a les tendències i sensibles amb l’entorn, s’han especialitzat en l’elaboració de torrons ecològics, utilitzant productes de proximitat. En aquesta ocasió ens presenten un original tast del seus torrons amb Royal Bliss, tòniques amb més de 40 matisos, convertint-les en una gamma de mixers única. Hi ha mescles que sorprenen per la seva irreverència i poderoses sensacions. Atreveix-te a descobrir  on et porta el maridatge de Torrons Angel&Lluch i Royal Bliss.

 

Torrons Roig, caves i cerveses. La família Roig, arrelada des de temps immemorials a la Vila d’Agramunt, ha aconseguit consolidar la tradició torronaire, mantenint-se fidel a les receptes més ancestrals i a la utilització dels millors ingredients que amb un acurat i artesà procés d’elaboració, dóna com a resultat, un torró d’alta qualitat. El tast de les diferents varietats elaborades ens mostrarà l’actualitat dels torrons tradicionals i l’encertat maridatge amb caves i cerveses proposat per Gregori Albareda.