Sessions dirigides per:
Pep Palau: Gastrònom i director de projectes de l’empresa Pep Palau, von Arend & Associats, amb una gran experiència i recorregut professional en el sector de l’hostaleria. Impulsor de diversos col·lectius de cuina i associacions de productors, és sommelier i especialista en formatges i pans, així com expert en turisme gastronòmic.

 

Pep Nogué: Xef, assessor i consultor gastronòmic, inquiet de mena, divulga la riquesa gastronòmica del país mitjançant la publicació de llibres especialitzats a través dels mitjans de comunicació. Actualment té un espai propi dins El suplement de Catalunya Ràdio.

 

 

 

Ponents:


Lluis Costa: Nascut en una família de pastissers, criat entre farines, masses, xocolates i pastissos, Lluís Costa aprèn l’ofici a l’Escola de Pastisseria de Barcelona. Professor a l’Escola Sant Ignasi, ambaixador de Barry Callebaut-Chocovic, membre del col·lectiu 21 Brix, ha tingut oportunitat de treballar al costat de mestres de la talla de Lluís Morera, Carles Mampel, Ferran i Albert Adrià, amb qui manté col·laboracions regulars per al Tickets. Tenaç i apassionat, ha vist recompensada la seva creativitat amb prestigiosos reconeixements com el premi al 2n Millor pastisser de l’Estat (2010), 2n Millor xocolater espanyol (2010), Millor jove artesà alimentari (2012) i Millor Croissant Artesà de Mantega (2015).

 

Pol Contreras: El seu primer contacte amb el món de la restauració comença a l’Hotel Pessets de Sort on amb 15 anys s’adona que aquest serà el seu camí i comença a formar-se a l’escola EspaiSucre. Primera parada a l’Hotel Echaurren per iniciar un periple que el porta a voltar per restaurants de renom com Martín Berasategui (Lasarte), Pierre Gagniar (Londres) fins que torna a Barcelona per treballar amb Carles Gaig, abans de recalar a Fauchon (París). De nou a Barcelona, fa etapa a Monvínic amb Sergi de Meià, per tornar al punt de partida, a l’Echaurren, al costat de Francis Paniego, on s’encarrega del taller creatiu, a la vegada que elabora sèries limitades de xocolata “bean to bar” que ven a restaurants com Mugaritz, Montia o DellaSera.

 

David Gil: Responsable de Pastisseria del grup elBarri d’Albert Adrià, que conglomera els restaurants del Paral.lel barceloní: Pakta, Tickets (ambdós amb una estrella Michelin) i Enigma, Niño Viejo, Hoja Santa i Bodega 1900.

 

 

 

Betina Montagne: Nascuda a Caracas, comença la seva formació pastissera al Centre de Capacitació Professional d’Alta Cuina Vzla, on després de completar els seus estudis, viatja a  Nova York per treballar en un important obrador de tipus Bakery. Torna a Caracas com a xef pastissera executiva del grup gastronòmic Il Grillo, present a Costa Rica i Panamà. L’idil·li va durar 4 anys fins que, acabats els seus estudis de Mestra Fornera, comença el seu viatge a Barcelona el 2008. Completa la seva formació en l’escola de postres Espaisucre fins que comença el tour per obradors com els d’Oriol Balaguer, Montse Estruch, Hotel Art, The Trendy Cake, abans d’engegar el seu propi projecte, el primer Bakery Americà a Barcelona, LaBlanca la Pura Bakery. Paral·lelament fa una incursió carregada de futur en la gelateria artesana de la mà del mestre Pino Scaringella, propietari de Gelato Masters. Actualment, treballa com a professora especialista en pastisseria americana a l’escola Espaisucre, feina que combina amb la seva pròpia empresa. Amb més de 15 anys d’experiència, és també especialista en pastisseria per a diabètics i celíacs.

 

Joel Castanyé: Xef executiu als restaurants Resquitx i La Boscana, recentment guardonat amb una estrella Michelin, Joel Castanyer és un brillant exponent d’una de les millors cuines dolces que es fan a Catalunya. Va forjar el seu lloat estil propi treballant al costat dels millors i rodejant-se dels col·laboradors més qualificats. Destaquen la seva estada al costat dels germans Roca, després d’haver estat treballant amb grans de la cuina dolça com ho són Jean Louis Neichel i Xavier Pellicer. Menció a part mereix la seva etapa professional en l’equip d’ElBulli Càtering.

 

Laura Martín: Va créixer entre fogons, remenant ingredients de tota mena i amb la vocació de cuinar. Als 17 anys, decideix estudiar a l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona. En acabar els estudis segueix formant-se a obradors i cuines de tan prestigi com La Pastisseria Uñó o el Restaurant Can Fabes de Santi Santamaria entre d’altres, això sí, sense abandonar mai les postres de casa, fins a esdevenir la pastissera del restaurant El Nou-cents de Mataró. A Londres descobreix el cupcake, l’esperó per formar-se en aquestes noves textures, formes, colors i olors, estimulant així una branca més de la pastisseria que li obre les portes a la creativitat. Així va néixer Sweet Dreams Pastisseria un nou espai on fusiona la pastisseria tradicional amb la creativa i on converteix els pastissos en un somni fet realitat.

 

Marc Ribas: va néixer a Terrassa i s’ha dedicat professionalment a la seva gran passió, la gastronomia, tot i ser llicenciat en Belles Arts. Amb un gran respecte pel món del menjar i sense perdre mai de vista l’entorn, els productes i els productors que el fan possible, ha portat la seva creativitat a destacats restaurants com Can Ferran, Vitrium, Matís o, en la seva darrera etapa, a l’estrellat Capritx. Actualment compagina les seves ocupacions habituals als fogons amb els platós de televisió. La seva figura, amb un estil inconfusible, natural i empàtic, s’ha fet popular als darrers temps degut a la conducció dels programes de TV3 Cuines i Joc de cartes.

 

Joan Baixas: Pastisseria Baixas és un referent de l’univers dolç del nostre país. Membre de la prestigiosa associació internacional Relais Desserts, a Baixas descobrireu  una de les propostes dolces amb més renom de Barcelona.